Venedik Poğaça

Venedik Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram un
  • 2 adet yumurta (birinin sarısını üzerine sürmek için ayıralım)
  • 150 gram tereyağı (oda ısısında bekletilmiş)
  • 20 gram kabartma tozu
  • 15 gram toz şeker (1 dolu tatlı kaşığı)
  • 12 gram tuz (1 tatlı kaşığı)
  • 1/4 (çeyrek) demet maydanoz
  • 1/4 (çeyrek) demet dereotu
  • 1 orta uzunluk havuç
  • 1 tutam susam
  • 1 tutam çörek otu

Venedik Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Dereotlu venedik poğaça için maydanoz ve dereotunu ince kıyalım.
  2. Havucu rendeleyelim.
  3. 1 yumurta sarısını poğaçaların üzerine sürmek için ayıralım.
  4. Hamur için un, tereyağını, yumurta, şeker, tuz ve kabartma tozunu yoğurma kabımıza alalım.
  5. Hamurumuzu yoğuralım.
  6. Üzerine ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve rendelenmiş havucumuzu ekleyip tekrar yoğuralım.
  7. Biraz yumuşak bir hamur oluyor. Yoğurulan hamurumuzu 15 dakika buzdolabında dinlendirelim.
  8. Dinlenen hamurumuzu 20 eşit modüle bölelim.
  9. Hamurlarımızı yuvarlanıp pişirme yapacağımız tepsimize dizelim.
  10. Poğaçalarımızın üzerine fırça yardımıyla yumurta sarımızı sürelim.
  11. Üzerlerine çörek otu ya da susam serpelim.
  12. 170 derece evvelce ısıtılmış fırında 20-25 dakika ortası pişirelim.

Dereotlu venedik poğaça hazır. Afiyet olsun.

Venedik Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Labneli Puding
Sodalı Enfes Kek
Islama Köfte
Terbiyeli Tavuk Çorbası ( Şehriyeli)
Tarçınlı Muzlu Kek (Banana Bread)
Bol Bol Peynirli Börek
Hdabla | © 2025 |