Venedik Poğaça
Venedik Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram un
- 2 adet yumurta (birinin sarısını üzerine sürmek için ayıralım)
- 150 gram tereyağı (oda ısısında bekletilmiş)
- 20 gram kabartma tozu
- 15 gram toz şeker (1 dolu tatlı kaşığı)
- 12 gram tuz (1 tatlı kaşığı)
- 1/4 (çeyrek) demet maydanoz
- 1/4 (çeyrek) demet dereotu
- 1 orta uzunluk havuç
- 1 tutam susam
- 1 tutam çörek otu
Venedik Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Dereotlu venedik poğaça için maydanoz ve dereotunu ince kıyalım.
- Havucu rendeleyelim.
- 1 yumurta sarısını poğaçaların üzerine sürmek için ayıralım.
- Hamur için un, tereyağını, yumurta, şeker, tuz ve kabartma tozunu yoğurma kabımıza alalım.
- Hamurumuzu yoğuralım.
- Üzerine ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve rendelenmiş havucumuzu ekleyip tekrar yoğuralım.
- Biraz yumuşak bir hamur oluyor. Yoğurulan hamurumuzu 15 dakika buzdolabında dinlendirelim.
- Dinlenen hamurumuzu 20 eşit modüle bölelim.
- Hamurlarımızı yuvarlanıp pişirme yapacağımız tepsimize dizelim.
- Poğaçalarımızın üzerine fırça yardımıyla yumurta sarımızı sürelim.
- Üzerlerine çörek otu ya da susam serpelim.
- 170 derece evvelce ısıtılmış fırında 20-25 dakika ortası pişirelim.
Dereotlu venedik poğaça hazır. Afiyet olsun.
Venedik Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















