Velvet (Kadife Pasta)

Velvet (Kadife Pasta) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı tozşeker
- 1,5 su bardağı ayran yada kefir
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 1 çay kaşığı yarısı besin boyası
Kraması için;
- 1 su bardağı krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 200 ml labne
- 200 ml krema
- 200 ml beyaz çikolata
Velvet (Kadife Pasta) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un, kakao, karbonat karıştıralım.
- Diğer tarafta oda sıcaklığındaki tereyağı ve şekeri 5 dakika kadar çırpalım.
- Çırptığımız tereyağına yumurtaları tek tek ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Ayrana besin boyasını koyup, güzelce karıştıralım.
- Çırpmaya devam ederek ayranı da ekleyelim.
- Arkasından unu da 3 seferde çırpmaya devam ederek ekleyelim. Kekimizin kıvamı biraz katı olacak.
- Isıttığımız 170 derecelik fırında 1 saat 20 dakika kadar pişirelim.
- Fırına nazaran değişir ancak genelde bir saatin üstünde lakin pişiyor bu keki 45 dakika sonra fırının kapağını açıp, bıçakla pişme testi yapabiliriz inmez.
- Piştikten sonra keki fırından çıkarıp soğumaya bırakalım. Sonra en üst kurumuş kısmını kesip eşit 3. Dilime ayıralım.
- Kremanın imali için; kremşantiyi kremaya koyup bir arada çırpalım.
- İyice yoğunlaşınca labneyi ekleyelim çırpıp dolaba koyalım.
- Çikolataları benmari metodu eritip kaşıkla karıştırarak uygunca soğutalım. Çırptığımız krem şantili karışıma çikolatayı ekleyerek karıştıralım. Üzerine streçle örtüp bir gece buzdolabında bekletelim.
- Soğuyan kekimizi çemberimizin içine koyup üzerine sütle ıslayıp kremamızdan sürelim.
- Bu basamakta istersek kremamızın üzerine pul badem yahut meyve parçacıkları damla çikolata koyabiliriz. 2 ci. katını da bu türlü yapalım.
- En üst katını da krema sürüp kekin en üstünden kestiğimiz parçayı rondodan geçirip 3 damla besin boyasını ekleyip ufaltarak kekimizin üzerini yanlarını süsleyelim. Tekrar imkan varsa 3-4 saat dinlendirelim.
Afiyet sıhhat olsun.
Velvet (Kadife Pasta) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









