Velvet (Kadife Pasta)

Velvet (Kadife Pasta) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1,5 su bardağı ayran yada kefir
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 çay kaşığı yarısı besin boyası

Kraması için;

  • 1 su bardağı krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 200 ml labne
  • 200 ml krema
  • 200 ml beyaz çikolata

Velvet (Kadife Pasta) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un, kakao, karbonat karıştıralım.
  2. Diğer tarafta oda sıcaklığındaki tereyağı ve şekeri 5 dakika kadar çırpalım.
  3. Çırptığımız tereyağına yumurtaları tek tek ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  4. Ayrana besin boyasını koyup, güzelce karıştıralım.
  5. Çırpmaya devam ederek ayranı da ekleyelim.
  6. Arkasından unu da 3 seferde çırpmaya devam ederek ekleyelim. Kekimizin kıvamı biraz katı olacak.
  7. Isıttığımız 170 derecelik fırında 1 saat 20 dakika kadar pişirelim.
  8. Fırına nazaran değişir ancak genelde bir saatin üstünde lakin pişiyor bu keki 45 dakika sonra fırının kapağını açıp, bıçakla pişme testi yapabiliriz inmez.
  9. Piştikten sonra keki fırından çıkarıp soğumaya bırakalım. Sonra en üst kurumuş kısmını kesip eşit 3. Dilime ayıralım.
  10. Kremanın imali için; kremşantiyi kremaya koyup bir arada çırpalım.
  11. İyice yoğunlaşınca labneyi ekleyelim çırpıp dolaba koyalım.
  12. Çikolataları benmari metodu eritip kaşıkla karıştırarak uygunca soğutalım. Çırptığımız krem şantili karışıma çikolatayı ekleyerek karıştıralım. Üzerine streçle örtüp bir gece buzdolabında bekletelim.
  13. Soğuyan kekimizi çemberimizin içine koyup üzerine sütle ıslayıp kremamızdan sürelim.
  14. Bu basamakta istersek kremamızın üzerine pul badem yahut meyve parçacıkları damla çikolata koyabiliriz. 2 ci. katını da bu türlü yapalım.
  15. En üst katını da krema sürüp kekin en üstünden kestiğimiz parçayı rondodan geçirip 3 damla besin boyasını ekleyip ufaltarak kekimizin üzerini yanlarını süsleyelim. Tekrar imkan varsa 3-4 saat dinlendirelim.

Afiyet sıhhat olsun.

Velvet (Kadife Pasta) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Klasik Tepsi Keki
Fırında Sebzeli Kıyma
Tavuklu Salata
Tavada Beyaz Peynirli Yoğurtlu Çörek Tarifi
Bebekler İçin Fırında Patates Köftesi
Magnolia Tatlısı (Tam Kıvamında)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet