Velibaht (Belbağı)
Velibaht (Belbağı) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 5-6 su bardağı un
İçine;
- 2 adet haşlanmış patates
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz pul biber
- 1 çay kaşığı nane
Üzerine;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Velibaht (Belbağı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına süt ,şeker ve su ekleyip karıştırıyoruz.
- 5dk mayalandıktan sonra geriye kalan materyalleri ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuz iki katına çıkana kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
- Hamur mayalanirken patatesleri haşlayıp eziyoruz.
- Tavada doğranmış soğanları soteliyoruz.
- Patates,tuz ve baharatları ek edip karıştırıyoruz.
- Mandalina büyüklüğünde kesimler koparıp elimizle yuvarlıyoruz.
- Ben 14 bezeye ayırdım.
- Hafif unlayarak yemek tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
- İçine patatesli harçtan koyup d halinde katlıyoruz.
- Yanmaz tavada orta ateşte önlü gerili pişiriyoruz.
- Piştikten sonra tereyağıyla yağlıyoruz. Afiyet bal şifa olsun ♥️.
Velibaht (Belbağı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












