Velibah

Velibah Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 20 gr maya
- 2 silme tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5-5,5 su bardağı un
İç harcı;
- 5-6 adet patates
- 1 adet soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1’er tatlı kaşığı pulbiber
- Kimyon
- Toz biber
Velibah Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için tüm materyalleri bir ortaya getiriyoruz ve güzelce yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
- Üzerini kapatıp 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
- Patatesleri soyup haşlamaya alıyoruz.
- Ardından derince bir kaseye alıp eziyoruz.
- Tavaya sıvı yağ ekleyip küçükçe doğranmış soğanları kavuruyoruz.
- Salça ve baharatları da ekleyip birkaç cins daha karıştırıyoruz ve patateslerin üzerine ekliyoruz.
- Güzelce karıştırıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru 8-10 bezeye ayırıyoruz.
- Patatesleri de hamur sayısınca beze yapıyoruz.
- Hamuru tezgaha alıyoruz ve biraz genişletiyoruz ortasına da patates topunu koyuyoruz.
- Hamuru kenarlarından birleştirip ağzını kapatıyoruz.
- Bezeyi aksi çeviriyoruz ve oklava yada merdane yardımıyla yavaş yavaş açıyoruz.
- Boyutu değerli değil açabildiğimiz kadar açıyoruz.
- Diğer tüm hamur bezlerine de birebir süreci yapıyoruz.
- Teflon tavaya düşük ısıda açtığımız hamuru alıyoruz ve bazlama üzere önlü artlı pişiriyoruz.
- Diğer hamurları da birebir formda tek tek pişiriyoruz.
- Pişen velibahları servis tabağına alıyoruz ve önlü artlı tereyağıyla yağlıyoruz.
- Özellikle sıcak servis edilmesi tekliftir. Tanımımı deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Velibah Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




