Vanilyalı Granola

Vanilyalı Granola Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı yulaf
  • 2 su bardağı file badem
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı hindistan cevizi yağı
  • 1/3 su bardağı bal (veya vegan iseniz akçaağaç şurubu)
  • 1 yemek kaşığı vanilya

Vanilyalı Granola Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Başlamak için fırınınızı 300 dereceye evvelden ısıtın ve bir fırın tepsisini yağlı kağıdıyla kaplayın.
  2. Büyük bir karıştırma kabına kuru gereçlerinizi (yulaf, badem, tarçın) ekleyin ve karıştırın.
  3. Küçük, mikrodalgaya sağlam bir kaseye hindistan cevizi yağınızı ekleyin ve eriyene kadar mikrodalgada ısıtın (yaklaşık 1 dakika).
  4. Balınızı ekleyin, çırpın ve ısınana kadar tekrar mikrodalgada ısıtın (yaklaşık 30-60 saniye daha).
  5. Vanilyanızı ekleyin ve çırpın.
  6. Islak gereçlerinizi kuru malzemelerinizin üzerine dökün ve tüm yulaf büsbütün kaplanana kadar karıştırın.
  7. Granolanızı tepsiye dökün ve tek, ince, eşit bir katman halinde yayın.
  8. Fırında 25-30 dakika yahut kenarları biraz renk kazanmaya başlayana kadar pişirin.
  9. Granola soğudukça çıtır çıtır olacaktır. Afiyet olsun.

Vanilyalı Granola Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çok Lezzetli Tahinli Glutensiz Ekmek ( Ketojenik )
Soya Soslu, Ballı Et Bonfile Sosu
Waffle
Labnesiz Kedidili Tiramisu Tarifi
Belen Tava (Beyaz Etli)
Fırında Şeftali Reçeli
Hdabla | © 2025 |