Vanilyalı Granola
Vanilyalı Granola Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı yulaf
- 2 su bardağı file badem
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1/4 (çeyrek) su bardağı hindistan cevizi yağı
- 1/3 su bardağı bal (veya vegan iseniz akçaağaç şurubu)
- 1 yemek kaşığı vanilya
Vanilyalı Granola Tanımı Nasıl Yapılır?
- Başlamak için fırınınızı 300 dereceye evvelden ısıtın ve bir fırın tepsisini yağlı kağıdıyla kaplayın.
- Büyük bir karıştırma kabına kuru gereçlerinizi (yulaf, badem, tarçın) ekleyin ve karıştırın.
- Küçük, mikrodalgaya sağlam bir kaseye hindistan cevizi yağınızı ekleyin ve eriyene kadar mikrodalgada ısıtın (yaklaşık 1 dakika).
- Balınızı ekleyin, çırpın ve ısınana kadar tekrar mikrodalgada ısıtın (yaklaşık 30-60 saniye daha).
- Vanilyanızı ekleyin ve çırpın.
- Islak gereçlerinizi kuru malzemelerinizin üzerine dökün ve tüm yulaf büsbütün kaplanana kadar karıştırın.
- Granolanızı tepsiye dökün ve tek, ince, eşit bir katman halinde yayın.
- Fırında 25-30 dakika yahut kenarları biraz renk kazanmaya başlayana kadar pişirin.
- Granola soğudukça çıtır çıtır olacaktır. Afiyet olsun.
Vanilyalı Granola Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








