Vanilyalı Çilekli Kek
Vanilyalı Çilekli Kek Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya için:
- 3 adet yumurta (m boy)
- 2 yemek kaşığı soğuk su
- 90 gram şeker
- 1 paket vanilin
- 90 gram un
- Kalıbı yağlamak için biraz tereyağı
- Kalıp için biraz galeta unu
Üzeri için:
- 250 ml süt
- ½ paket vanilyalı puding tozu
- 1 yemek kaşığı şeker
- 700 gram çilek
- 1 paket kırmızı tart jölesi (küçük boy)
Vanilyalı Çilekli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırını 180°c’ye (fanlı fırın için 160°c) ısıtın. 26 cm çapında bir tart kalıbını ya da kelepçeli kalıbı yağlayın ve galeta unu serpin.
- Yumurtaların beyazlarını 2 yemek kaşığı soğuk su, şeker ve vanilinle birlikte çırpın.
- Sarılarını karıştırın.
- Unu eleyerek karışıma ekleyin ve dikkatlice karıştırın.
- Hamuru kalıba dökün ve yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Üstü için süt, puding tozu ve şekeri tanımına nazaran pişirip soğumaya bırakmadan kekin üzerine yayın.
- Çilekleri ayıklayın ve doğrayarak pudingin üstüne yerleştirin. Biraz soğumaya bırakın.
- Tart jölesini paketin üzerindeki tarife nazaran hazırlayın ve çileklerin üzerine dökün.
- Jöle donana kadar bekleyin. Donduğunda, bir bıçak yardımıyla kesin. Afiyet olsun! 😋.
Vanilyalı Çilekli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






