Vanilyalı Çilekli Kek

Vanilyalı Çilekli Kek Tanımı İçin Malzemeler

Pandispanya için:

  • 3 adet yumurta (m boy)
  • 2 yemek kaşığı soğuk su
  • 90 gram şeker
  • 1 paket vanilin
  • 90 gram un
  • Kalıbı yağlamak için biraz tereyağı
  • Kalıp için biraz galeta unu

Üzeri için:

  • 250 ml süt
  • ½ paket vanilyalı puding tozu
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 700 gram çilek
  • 1 paket kırmızı tart jölesi (küçük boy)

Vanilyalı Çilekli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 180°c’ye (fanlı fırın için 160°c) ısıtın. 26 cm çapında bir tart kalıbını ya da kelepçeli kalıbı yağlayın ve galeta unu serpin.
  2. Yumurtaların beyazlarını 2 yemek kaşığı soğuk su, şeker ve vanilinle birlikte çırpın.
  3. Sarılarını karıştırın.
  4. Unu eleyerek karışıma ekleyin ve dikkatlice karıştırın.
  5. Hamuru kalıba dökün ve yaklaşık 20 dakika pişirin.
  6. Üstü için süt, puding tozu ve şekeri tanımına nazaran pişirip soğumaya bırakmadan kekin üzerine yayın.
  7. Çilekleri ayıklayın ve doğrayarak pudingin üstüne yerleştirin. Biraz soğumaya bırakın.
  8. Tart jölesini paketin üzerindeki tarife nazaran hazırlayın ve çileklerin üzerine dökün.
  9. Jöle donana kadar bekleyin. Donduğunda, bir bıçak yardımıyla kesin. Afiyet olsun! 😋.

Vanilyalı Çilekli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Ispanaklı Gül Böreği
Soğuk Türk Kahvesi
Kremalı Köz Domates Çorbası Tarifi (Efsane Lezzet) (Videolu)
Avakadolu Meze (Salata)
Bebek Mantısı
Şipşak Poğaça
Hdabla | © 2025 |