Valute Soslu Ravioli

Valute Soslu Ravioli Tanımı İçin Malzemeler

Hamur ve dolgu için:

  • 1 su bardağı un
1 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı mahlep
  • 100 gram ricotta peyniri
  • 50 gram parmesan peyniri (rendelenmiş)
  • 50 gram mozzarella peyniri (rendelenmiş)
  • 50 gram beyaz peynir (ezilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı labne
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 1 tane kestane mantarı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Valute sos için:

  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı un
  • 1/2 (yarım) su bardağı tavuk suyu
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı un

Yeşil yağ:

  • Yarım demet dereotu
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tutam kekik

Valute Soslu Ravioli Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un bir kaba eleyelim. Ortasını açın ve yumurtayı kıralım.
  2. Tuz,mahlep ve zeytinyağını ekleyip; bir çatalla yumurtanın dağılmasını sağlayalım.Yoğuralım. Orta sertlikte bir hamur oluşacak.
  3. Hamuru 2’ye bölüp merdaneyle olabildiğince en ince formda hamur açalım.
  4. Bir kasenin içerisine peynirleri ve baharatları ekleyerek ezelim. Püre kıvamına getirelim.
  5. Açtığımız hamurların bir adedini yer olarak kullanarak ve aralıklı olacak formda dolguyu çift taraflı koyalım.
  6. Diğer açtığımız hamuru da onun üzerine kapatıp kenarlarını düzeltip kesin ve kare elde edeceksiniz.
  7. Bir tencereye kaynatılmış suyu alarak içerisine biraz tuz atarak makarnaları atalım. Yaklaşıp 2,5-3 dakika bir iki sefer karıştırıp denetim ederek 10 dakika haşlayalım.
  8. Kestane mantarlarını ince ince dilimliyelim.
  9. Tavada tereyağını ısıtıp mantarları kızartalım.
  10. Tereyağı ve unu kavuralım.
  11. Üzerine yavaşça kaynamış tabuk suyunu ekleyelim.
  12. Çırpıcı ile karışımı çırpalım.
  13. Tuz ve karabiberi ekleyelim.
  14. Dereotunu 1 dakika kaynar suda beklettin sonra soğuk duş aldırarak blanch edelim.
  15. Kağıt havlu ile yeterlice dereotunu kurulayalım.
  16. Blendera kurulanmış dereotunu ve zeytinyağını atarak çırpalım.
  17. Bir kasenin üzerine süzme torbası tutarak karışımı süzelim. Posasında ayıralım.
  18. Kasede yeşil yağımız kalacaktır.
  19. Şimdi bütün gereçleri birleştirerek tabaklamaya geçelim.
  20. Valute sosunu tabağın tabanına yayalım.
  21. Üzerine raviolileri dizelim.
  22. Mantarları yerleştirelim.
  23. Yeşil yağımızı bütün tabağa gelecek formda üzerine gezdirelim. Kekiği serpiştirelim.Afiyet olsun.

Valute Soslu Ravioli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Fırında Soman (Soslu)
Pita Ekmeği (Çok Pratik Ve Lezzetli )
Tahinli Çörek
Karamelize Soğan Mezesi
Islak Kek Dilim Dilim
Vinegret Salata Sosu
Hdabla | © 2025 |