Valute Soslu Ravioli
Valute Soslu Ravioli Tanımı İçin Malzemeler
Hamur ve dolgu için:
- 1 su bardağı un 1 adet yumurta
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı mahlep
- 100 gram ricotta peyniri
- 50 gram parmesan peyniri (rendelenmiş)
- 50 gram mozzarella peyniri (rendelenmiş)
- 50 gram beyaz peynir (ezilmiş)
- 1 tatlı kaşığı labne
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 1 tane kestane mantarı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Valute sos için:
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı un
- 1/2 (yarım) su bardağı tavuk suyu
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı un
Yeşil yağ:
- Yarım demet dereotu
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tutam kekik
Valute Soslu Ravioli Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un bir kaba eleyelim. Ortasını açın ve yumurtayı kıralım.
- Tuz,mahlep ve zeytinyağını ekleyip; bir çatalla yumurtanın dağılmasını sağlayalım.Yoğuralım. Orta sertlikte bir hamur oluşacak.
- Hamuru 2’ye bölüp merdaneyle olabildiğince en ince formda hamur açalım.
- Bir kasenin içerisine peynirleri ve baharatları ekleyerek ezelim. Püre kıvamına getirelim.
- Açtığımız hamurların bir adedini yer olarak kullanarak ve aralıklı olacak formda dolguyu çift taraflı koyalım.
- Diğer açtığımız hamuru da onun üzerine kapatıp kenarlarını düzeltip kesin ve kare elde edeceksiniz.
- Bir tencereye kaynatılmış suyu alarak içerisine biraz tuz atarak makarnaları atalım. Yaklaşıp 2,5-3 dakika bir iki sefer karıştırıp denetim ederek 10 dakika haşlayalım.
- Kestane mantarlarını ince ince dilimliyelim.
- Tavada tereyağını ısıtıp mantarları kızartalım.
- Tereyağı ve unu kavuralım.
- Üzerine yavaşça kaynamış tabuk suyunu ekleyelim.
- Çırpıcı ile karışımı çırpalım.
- Tuz ve karabiberi ekleyelim.
- Dereotunu 1 dakika kaynar suda beklettin sonra soğuk duş aldırarak blanch edelim.
- Kağıt havlu ile yeterlice dereotunu kurulayalım.
- Blendera kurulanmış dereotunu ve zeytinyağını atarak çırpalım.
- Bir kasenin üzerine süzme torbası tutarak karışımı süzelim. Posasında ayıralım.
- Kasede yeşil yağımız kalacaktır.
- Şimdi bütün gereçleri birleştirerek tabaklamaya geçelim.
- Valute sosunu tabağın tabanına yayalım.
- Üzerine raviolileri dizelim.
- Mantarları yerleştirelim.
- Yeşil yağımızı bütün tabağa gelecek formda üzerine gezdirelim. Kekiği serpiştirelim.Afiyet olsun.
Valute Soslu Ravioli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












