Üzümlü Magnolia

Üzümlü Magnolia Tanımı İçin Malzemeler

Kreması için;

  • 5 su bardağı süt (1 litre)
  • 4 yemek kaşığı un
  • 100 ml krema (yarım kutu)
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta

Arası ve üstü için;

  • 1 paket petibör bisküvi
  • 1 su bardağı ceviz
  • Üzüm

Üzümlü Magnolia Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle magnolianın muhallebisi için uygun bir tencereye süt, toz şeker, un, yumurta ve sıvı kremayı alıyoruz.
  2. Malzemelerimizi tel çırpıcıyla karıştırarak pişirmeye başlayalım.
  3. Muhallebi yoğunlaşıp kadar karıştırarak pişirelim ve akabinde ocaktan alıyoruz.
  4. İçerisine vanilya ek ederek karıştırıyoruz akabinde muhallebiyi uygun bir karıştırma kabının içerisine alıyoruz.
  5. Muhallebimiz beklerken üzerini açık kalmamasına dikkat edelim ki üzerinin kabuklanmasını engellemiş oluruz.
  6. Diğer taraftan petibör bisküvisi ve cevizi robotta ekleyip ve süratlice robottan geçirelim.
  7. Soğuyan muhallebiyi mikserle iki dakika kadar çırpıyoruz.
  8. Tatlıyı sunum yapacağımız bardaklara doldurmaya başlayabiliriz.
  9. Şimdi kupların tabanına birinci olarak cevizli bisküvi karışımını yerleştiriyoruz.
  10. Kaşıkla düzeltebilir eklerken gereçlerimizi akabinde bardakların kenarlarına üzümleri yerleştiriyoruz.
  11. Üzümleri ekledikten sonra muhallebiyi bardaklara paylaştıralım.
  12. Son olarak muhallebinin üzerine tekrardan hazırladığımız ceviz bisküvi karışımından yerleştirelim.
  13. Magnoliamızın üzerini üzümle süsleyelim ve son olarak en az 2-3 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra üzümlü magnolialarımız servise hazır. Sıhhat ve afiyetle. :).

Üzümlü Magnolia Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Patates
Meyveli Yaş Pasta
Armut Püreli Tatlı Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Güveçte Et Yemeğim
Fırında Rulo Hamsi
Hdabla | © 2025 |