Üzümlü Magnolia
Üzümlü Magnolia Tanımı İçin Malzemeler
Kreması için;
- 5 su bardağı süt (1 litre)
- 4 yemek kaşığı un
- 100 ml krema (yarım kutu)
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta
Arası ve üstü için;
- 1 paket petibör bisküvi
- 1 su bardağı ceviz
- Üzüm
Üzümlü Magnolia Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle magnolianın muhallebisi için uygun bir tencereye süt, toz şeker, un, yumurta ve sıvı kremayı alıyoruz.
- Malzemelerimizi tel çırpıcıyla karıştırarak pişirmeye başlayalım.
- Muhallebi yoğunlaşıp kadar karıştırarak pişirelim ve akabinde ocaktan alıyoruz.
- İçerisine vanilya ek ederek karıştırıyoruz akabinde muhallebiyi uygun bir karıştırma kabının içerisine alıyoruz.
- Muhallebimiz beklerken üzerini açık kalmamasına dikkat edelim ki üzerinin kabuklanmasını engellemiş oluruz.
- Diğer taraftan petibör bisküvisi ve cevizi robotta ekleyip ve süratlice robottan geçirelim.
- Soğuyan muhallebiyi mikserle iki dakika kadar çırpıyoruz.
- Tatlıyı sunum yapacağımız bardaklara doldurmaya başlayabiliriz.
- Şimdi kupların tabanına birinci olarak cevizli bisküvi karışımını yerleştiriyoruz.
- Kaşıkla düzeltebilir eklerken gereçlerimizi akabinde bardakların kenarlarına üzümleri yerleştiriyoruz.
- Üzümleri ekledikten sonra muhallebiyi bardaklara paylaştıralım.
- Son olarak muhallebinin üzerine tekrardan hazırladığımız ceviz bisküvi karışımından yerleştirelim.
- Magnoliamızın üzerini üzümle süsleyelim ve son olarak en az 2-3 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra üzümlü magnolialarımız servise hazır. Sıhhat ve afiyetle. :).
Üzümlü Magnolia Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








