Üzümlü Kek Tarifi

Üzümlü Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı yoğurt ( yoğurt sıvı olsun biraz )
  • 4.5 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı kuru üzüm

Üzeri için;

  • Susam

Üzümlü Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce yumurta ile şekeri bir kaba alıp yeterlice çırpıyoruz ,çırptıktan sonra sıvı yağ ile yoğurt ekliyoruz uygunca çırpıyoruz.
  2. Unu yavaş yavaş ekleyip karıştırın.
  3. Kabartma tozunu biraz unla karıştırıp ekleyin ekledikten sonra vanilya ekleyin son olarak ayıkladığınız bir su bardağı kuru üzüm ekleyiniz.
  4. Karıştırdıktan sonra yağladığınız fırına alın üzerine susam serpiştirin.
  5. Isıtılmış 180c fırında 20 dk alt üst ayarıyla pişiriniz.

Üzümlü Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cevizli Kadayıf Tatlısı
Fıstık Pare
El Açması Tadında Unlu Çıtır Börek
Çocuklar İçin Tosbik Kurabiyeler
Evde Kesme Makarna
Limonlu Yoğurt Tatlısı
Hdabla | © 2025 |