Üzümlü Kek

Üzümlü Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı üzüm
  • Aldığı kadar un

Üzümlü Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri bir hoş çarpalım .
  2. Ardından sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edelim.
  3. Un ,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip biraz daha çırpalım.
  4. Unu en son ekleyip bir spatula yardımı ile karıştıralım.
  5. Kek kalıbımızı katı yağ ile yağlayıp un serpiştirelim ki yapışmasın .
  6. Ardından karışımızı kalıbımıza döküp 180 derecelik fırında denetimli bir biçimde pişirelim deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Üzümlü Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nuttela Pasta
Pizza Poğaça
Tek Hamurdan 6 Çeşit Kurabiye
Fırında Garnitürlü Girit Kabağı Dolması
Buz Gibi Erik Suyu Tarifi
Yumurtasız Pofuduk Poğaça
Hdabla | © 2024 |