Üzümlü Fıstıklı Pilav

Üzümlü Fıstıklı Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) su bardağı kuru çekirdeksiz siyah üzüm
  • 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2.5 su bardağı yasemin pirinçi
  • 2 yemek kaşığı sarıyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı zerzevat çeşnisi
  • Gerektiği kadar tuz

Üzümlü Fıstıklı Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle pirinçimizi sıcak suyla güzelce yıkayalım (bekletmeyelim).
  2. Daha sonra tenceremize yağları ek edelim evvel fıstığımızı biraz kavuralım içinde daha sonra üzümümüzü ekleyelim ve bir iki daha kavuralım.
  3. Daha sonra pirinçimizi ek edelim, hafif kıtır olana kadar kavuralım (bu pilavın püf noktasıdır şayet ki pirinçimizi hoş kavurmazsak lapa olur).
  4. Daha sonra sıcak suyumuzu pilavın üzerini 2 parmak geçeçek biçimde dökelim tuzumuzu çeşnimizi de ek edip bir iki defa karıştıralım ve tıkırdamaya başlayınca çabucak altını kısalım kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  5. Daha sonra üzerine bir havlu kağıt yahut yemek bezi serip kapağını kapatıp o formda biraz dinlendirelim (ki üzeri gereksiz sulanma yapmasın). Afiyet şifa olsun 🙌🏻.

Üzümlü Fıstıklı Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavada Islak Kek (10 Dakikada Hazır)
Tahinli Cevizli Kurabiye
Acılı Ezme Tarifi
Antiller Usulü Hindistan Cevizli Flan (Flan Coco Antillais)
Kolay Ekmek Atıştırmalık (Videolu)
Cevizli Tarçınlı Kek
Hdabla | © 2025 |