Üzümlü Fıstıklı Pilav

Üzümlü Fıstıklı Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) su bardağı kuru çekirdeksiz siyah üzüm
- 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2.5 su bardağı yasemin pirinçi
- 2 yemek kaşığı sarıyağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı zerzevat çeşnisi
- Gerektiği kadar tuz
Üzümlü Fıstıklı Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pirinçimizi sıcak suyla güzelce yıkayalım (bekletmeyelim).
- Daha sonra tenceremize yağları ek edelim evvel fıstığımızı biraz kavuralım içinde daha sonra üzümümüzü ekleyelim ve bir iki daha kavuralım.
- Daha sonra pirinçimizi ek edelim, hafif kıtır olana kadar kavuralım (bu pilavın püf noktasıdır şayet ki pirinçimizi hoş kavurmazsak lapa olur).
- Daha sonra sıcak suyumuzu pilavın üzerini 2 parmak geçeçek biçimde dökelim tuzumuzu çeşnimizi de ek edip bir iki defa karıştıralım ve tıkırdamaya başlayınca çabucak altını kısalım kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
- Daha sonra üzerine bir havlu kağıt yahut yemek bezi serip kapağını kapatıp o formda biraz dinlendirelim (ki üzeri gereksiz sulanma yapmasın). Afiyet şifa olsun 🙌🏻.
Üzümlü Fıstıklı Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



