Üzümlü Fıstıklı Pilav

Üzümlü Fıstıklı Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) su bardağı kuru çekirdeksiz siyah üzüm
  • 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2.5 su bardağı yasemin pirinçi
  • 2 yemek kaşığı sarıyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı zerzevat çeşnisi
  • Gerektiği kadar tuz

Üzümlü Fıstıklı Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle pirinçimizi sıcak suyla güzelce yıkayalım (bekletmeyelim).
  2. Daha sonra tenceremize yağları ek edelim evvel fıstığımızı biraz kavuralım içinde daha sonra üzümümüzü ekleyelim ve bir iki daha kavuralım.
  3. Daha sonra pirinçimizi ek edelim, hafif kıtır olana kadar kavuralım (bu pilavın püf noktasıdır şayet ki pirinçimizi hoş kavurmazsak lapa olur).
  4. Daha sonra sıcak suyumuzu pilavın üzerini 2 parmak geçeçek biçimde dökelim tuzumuzu çeşnimizi de ek edip bir iki defa karıştıralım ve tıkırdamaya başlayınca çabucak altını kısalım kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  5. Daha sonra üzerine bir havlu kağıt yahut yemek bezi serip kapağını kapatıp o formda biraz dinlendirelim (ki üzeri gereksiz sulanma yapmasın). Afiyet şifa olsun 🙌🏻.

Üzümlü Fıstıklı Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mantı Makarna (Dondurucuya Konabilir)
Hiç Beklemeden 10 Dakikada Yoğur Aç Doğra Erişte Yapımı
Ağlayan Kek Tarifi (Tam Ölçülü Ağlayan Kek Tarifi) (Videolu)
Bayatlamayan Yumuşak Poğaça
Borcamda İki Renkli Kek
Sade Bulgur Pilavı
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet