Üzümlü Cevizli Kurabiye
Üzümlü Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 tereyağı yahut margarin
- 1 yumurta akı (sarısı üzerine)
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı kuru üzüm
- Yarım çay bardağı iri kırılmış ceviz
- Portakal yahut limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
- Aldığı kadar un (2.5 su bardağına yakın ekledim denetimli ekleyin ele yapışmayan yumuşak bir hamur olsun)
Üzümlü Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda ısısındaki tereyağı yahut margarin ile gereçler karıştırılır .
- En son üzüm ve ceviz eklenir.
- Ceviz büyüklüğünde kesimler koparılır ve yuvarlanarak tepsiye dizilir.
- Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürülür.
- Önceden ısıtılmış 165 derece fırında yaklaşık 20 -25 dakika denetimli pişirilir.
- Altı üstü kızarınca fırından çıkarılır.
Üzümlü Cevizli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







