Üzüm Yaprağı Sarması

Üzüm Yaprağı Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- 500 g asma yaprağı (salamura olmuş)
- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 avuç maydanoz (doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5 yemek kaşığı nar ekşisi
Sos için;
- Sıcak su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
Üzüm Yaprağı Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinci yıkayıp süzdükten sonra soğan, nane, tuz, karabiber, şeker, domates salçası,nar ekşisi biber salçası ve 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla karıştırarak iç harcı hazırlayın.
- Yaprağın damarlı kısmına 1 tatlı kaşığı iç harç koyup sarın.
- Zeytinyağ sıcak su, domates salçası ve üzerini geçecek kadar sosu ekleyin.
- Kısık ateşte yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Afiyet olsun!.
Üzüm Yaprağı Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









