Üzüm Yaprağı Sarması

Üzüm Yaprağı Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 g asma yaprağı (salamura olmuş)
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 avuç maydanoz (doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 yemek kaşığı nar ekşisi

Sos için;

  • Sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Üzüm Yaprağı Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinci yıkayıp süzdükten sonra soğan, nane, tuz, karabiber, şeker, domates salçası,nar ekşisi biber salçası ve 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla karıştırarak iç harcı hazırlayın.
  2. Yaprağın damarlı kısmına 1 tatlı kaşığı iç harç koyup sarın.
  3. Zeytinyağ sıcak su, domates salçası ve üzerini geçecek kadar sosu ekleyin.
  4. Kısık ateşte yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Afiyet olsun!.

Üzüm Yaprağı Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Poğaça
Kuşbaşı Dana Etli Yahni
Kahvaltılık Sos (Çok Pratik)
Haşhaşlı Kalburabastı
Sarımsak Soslu Mantar
Kabak Havuç Tarator
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet