Uzak Doğu Usulü Mantarlı Lahana Turşusu Kavurma
Uzak Doğu Yöntemi Mantarlı Lahana Turşusu Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 4-5 dış sarımsak
- Küçük bir modül taze zencefil
- 15 adet kültür mantarı
- 2 su bardağı ince kıyılmış lahana turşusu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı acı tatlı sos ( isteğe bağlı )
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 1 çay kaşığı tatlı zerdeçal
- Acı pul biber ( isteğe bağlı )
- 1 yemek kaşığı bal ( isteğe bağlı )
- 1 orta uzunluk havuç ( isteğe bağlı )
Uzak Doğu Adabı Mantarlı Lahana Turşusu Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanı piyazlık doğruyoruz, sarımsağı eziyoruz ve taze zencefili ince rendeliyoruz.
- Zerdeçal, pul biberi ve zeytinyağ ekleyip kavuruyoruz.
- Dikey doğradığımız mantarları tavaya ek edip biraz soteliyoruz.
- Lahana turşusunu evvelden fazla tuzunu suda bekletip süzüyoruz ve gereçlere ekliyoruz.
- Turşunuz da benimki üzere rendelenmiş havuç varsa daha hoş olur. Yoksa bir küçük uzunluk havuç rendeleyebiliriz.
- Tüm materyal harmanlanıp pişene kadar tavanın kapağının koyup kısık ateşte pişiriyoruz.
- En son acı tatlı sosu ve soya sosu ekleyip son kere çeviriyoruz.
- Acı tatlı sos yerine acı pul biber ve bir yemek kaşığı bal koyabilirsiniz. Afiyet olsun :).
Uzak Doğu Metodu Mantarlı Lahana Turşusu Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









