Uzak Doğu Usulü Mantarlı Lahana Turşusu Kavurma

Uzak Doğu Yöntemi Mantarlı Lahana Turşusu Kavurma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 4-5 dış sarımsak
  • Küçük bir modül taze zencefil
  • 15 adet kültür mantarı
  • 2 su bardağı ince kıyılmış lahana turşusu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı acı tatlı sos ( isteğe bağlı )
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 çay kaşığı tatlı zerdeçal
  • Acı pul biber ( isteğe bağlı )
  • 1 yemek kaşığı bal ( isteğe bağlı )
  • 1 orta uzunluk havuç ( isteğe bağlı )

Uzak Doğu Adabı Mantarlı Lahana Turşusu Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı piyazlık doğruyoruz, sarımsağı eziyoruz ve taze zencefili ince rendeliyoruz.
  2. Zerdeçal, pul biberi ve zeytinyağ ekleyip kavuruyoruz.
  3. Dikey doğradığımız mantarları tavaya ek edip biraz soteliyoruz.
  4. Lahana turşusunu evvelden fazla tuzunu suda bekletip süzüyoruz ve gereçlere ekliyoruz.
  5. Turşunuz da benimki üzere rendelenmiş havuç varsa daha hoş olur. Yoksa bir küçük uzunluk havuç rendeleyebiliriz.
  6. Tüm materyal harmanlanıp pişene kadar tavanın kapağının koyup kısık ateşte pişiriyoruz.
  7. En son acı tatlı sosu ve soya sosu ekleyip son kere çeviriyoruz.
  8. Acı tatlı sos yerine acı pul biber ve bir yemek kaşığı bal koyabilirsiniz. Afiyet olsun :).

Uzak Doğu Metodu Mantarlı Lahana Turşusu Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Atıştırmalık Milföy Çıtırı
Biberli Yumurtalı Simit Tava
Hamura El Sürmeden Çıtır Çıtır Lokmalar
Tost Ekmeğinden Kahvaltılık Pizza (Videolu)
6 Kişilik Pankek Tarifi
Pancarlı Yoğurt Mezesi (2 Malzemeyle Renkli Tarif)
Hdabla | © 2025 |