Unsuz Tahinli Ekmek (Glutensiz Ekmek)

Unsuz Tahinli Ekmek (Glutensiz Ekmek) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı lor peyniri
- 1/4 (çeyrek) çay kaşığı karabiber
- 250 ml tahin
- 1 çay bardağı su (tahini seyreltmek için)
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 yemek kaşığı sirke
Üzerine için isteğe nazaran;
- Susam
- Çörekotu
- Chia tohumu
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karnıyarık otu tohumu tozu
- Ceviz
- Haşhaş
- Yulaf
Unsuz Tahinli Ekmek (Glutensiz Ekmek) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yumurta güzelce çırpılır.
- Ardından lor peyniri, karabiber ve karnıyarık otu tohumu tozu eklenerek çırpmaya devam edilir.
- Tahin ve akabinde ağır olarak kıvamı yumuşatmak için denetimli olarak su ek edilerek çırpılır.
- Başka bir kapta karbonat ve sirke karıştırılır ve ekmek hamuruna ek edilir.
- İyice homojen olacak formda karışan ekmek hamuru borcama alınır ve üzeri isteğe nazaran süslenir.
- Önceden ısıtılmış fırında 180°c de 40 dakika pişirilir.
- Piştikten sonra fırının kapağı açık halde 10 dakika da fırında beklettim.
Afiyet olsun.
Unsuz Tahinli Ekmek (Glutensiz Ekmek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



