Unsuz Tahinli Ekmek (Glutensiz Ekmek)

Unsuz Tahinli Ekmek (Glutensiz Ekmek) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • 1/4 (çeyrek) çay kaşığı karabiber
  • 250 ml tahin
  • 1 çay bardağı su (tahini seyreltmek için)
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı sirke

Üzerine için isteğe nazaran;

  • Susam
  • Çörekotu
  • Chia tohumu
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karnıyarık otu tohumu tozu
  • Ceviz
  • Haşhaş
  • Yulaf

Unsuz Tahinli Ekmek (Glutensiz Ekmek) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yumurta güzelce çırpılır.
  2. Ardından lor peyniri, karabiber ve karnıyarık otu tohumu tozu eklenerek çırpmaya devam edilir.
  3. Tahin ve akabinde ağır olarak kıvamı yumuşatmak için denetimli olarak su ek edilerek çırpılır.
  4. Başka bir kapta karbonat ve sirke karıştırılır ve ekmek hamuruna ek edilir.
  5. İyice homojen olacak formda karışan ekmek hamuru borcama alınır ve üzeri isteğe nazaran süslenir.
  6. Önceden ısıtılmış fırında 180°c de 40 dakika pişirilir.
  7. Piştikten sonra fırının kapağı açık halde 10 dakika da fırında beklettim.

Afiyet olsun.

Unsuz Tahinli Ekmek (Glutensiz Ekmek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Yumoṣ Kek (Az Ölçü)
Ballı Cevizli Muz
En Kolayından Patates Böreği (1 Gün Önce Böreği)
Portakallı Kek
Çıtır Tavuk Kızartması Tarifi
Tavada Yalancı Su Böreği Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet