Un Kurabiyesi

Un Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 g tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı mısır nişastası
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2,5 su bardağı un

Un Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, mısır nişastası ve pudra şekerini alıp düzgünce karıştıralım.
  2. Unu yavaş yavaş ek ederek hamuru yoğurmaya başlayalım.
  3. Hazırladığımız hamurdan bir modül alarak avuç içerisinde yuvarlayalım ve pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
  4. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzeri beyaz kalacak biçimde yaklaşık 20 dakika pişirelim.
  5. Kurabiyelerimizi fırından alarak soğumaları için bekletelim. Soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serperek servis edelim.

Un Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pamuk Gibi Kek
Kumru
Patatesli Rulo Börek
Vanilya Çilek Çantası
Tek Tencerede Efsane Lezzet | Etli Özbek Pilavı Tarifi (Videolu)
Hızlı Pişi
Hdabla | © 2025 |