Un Kurabiyesi

Un Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket 250 gram yumuşamış tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı buğday nişastası
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 4,5 – 5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Un Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- 250 gram margarini bir kaba alalım ve hepsini ocakta eritelim.
- Eriyen margarini bir kenara alalım oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldıralım 4-5 saat uygunca donsun.
- Donan yağı dolaptan çıkarıp kenarından küçük bir delik açalım altında biriken suyunu akıtalım.
- Suyunu süzdüğümüz yağı yoğurma kabına alalım.
- Oda sıcaklığında yumuşasın.
- Üzerine pudra şekeri, vanilya ve yavaş un koyarak yoğurmaya başlayalım.
- Ele yapışmayan yumuşak bir kıvam alan hamurdan bir modül alıp elimizle kalın rulolar yapalım.
- Sağ, sol ve üst kısmına çatalla biçim verip keselim.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
- Önceden ısıtılmış 150 derece fırında altı pembeleşene kadar yaklaşık 20 dk pişirelim.
- Üzeri beyaz kalacak. Mis kokular yayılmaya başlayacaktır.
- Fırından çıkan kurabiyeler ılıdıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.
Un Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













