Un Helvası Tarifi
Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 ya da 2 dilim margarin
Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şeker ve suyu bir kaba alıp güzelce çırpma teli çırpalım ki helvayı yerken şeker çıtırtısı ağzımıza gelmesin.
- Çelik bir tencereye evvel sıvı yağ ve margarini koyalım daha sonra da unu ek edip kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika çırpma teli ile çırpalım.
- Sonra biraz ateşi açalım, un kahverengi olduğunda şerbetli suyu döküp tekrardan çırpalım, helva kıvamına geldikten sonra ocağı kapatalım.
- İki kaşık ortasında form verip tabağa servis edelim. Üstüne dövülmüş ceviz parçacıkları koydum. Dilerseniz fıstık yahut fındıkta koyabilirsiniz. Afiyet olsun 🩷🤍.
Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








