Un Helvası Tarifi

Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için ;
- 1 su bardağı toz şeker
- 1.5 su bardağı sıcak su
Helva için ;
- 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 1.5 Türk kahve fincanı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak bir kabın içine su ve şekeri ekleyip şeker eriyene kadar karıştıralım ve kenara alalım.
- Bir tavayı ocağa alalım tereyağı ve sıvı yağ ek edip tereyağın erimesini sağlayın daha sonra un ek edip kısık ateşte daima karıştırarak pişiriyoruz.
- Kokusu çıkıp kahverengi olana kadar unumuzu kavuralım yanmaması için daima karıştırın renk alan helvamıza yavaş yavaş şerbeti ek edelim şerbeti ekleyince topak topak olmasın diye daima karıştırın.
- Pişen helvamız ılıdığında istediğiniz formda sunum yapabiliriz ben ceviz serptim siz isterseniz antep fıstığı, hindistan cevizi ile de işleyebilirsiniz.
Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





