Un Helvası Tarifi

Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için ;

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı sıcak su

Helva için ;

  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1.5 Türk kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un

Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak bir kabın içine su ve şekeri ekleyip şeker eriyene kadar karıştıralım ve kenara alalım.
  2. Bir tavayı ocağa alalım tereyağı ve sıvı yağ ek edip tereyağın erimesini sağlayın daha sonra un ek edip kısık ateşte daima karıştırarak pişiriyoruz.
  3. Kokusu çıkıp kahverengi olana kadar unumuzu kavuralım yanmaması için daima karıştırın renk alan helvamıza yavaş yavaş şerbeti ek edelim şerbeti ekleyince topak topak olmasın diye daima karıştırın.
  4. Pişen helvamız ılıdığında istediğiniz formda sunum yapabiliriz ben ceviz serptim siz isterseniz antep fıstığı, hindistan cevizi ile de işleyebilirsiniz.

Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sade Pamuk Poğaça
Kumlu Pasta
Tavuklu Mantarlı Rulolar (Videolu)
Bebek Pankek
Mermer Kek
Bebek Patates Köfte
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet