Un Helvası (Kremalı)
Un Helvası (Kremalı) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 bardaktan 1 parmak eksik süt
- 1 bardaktan 1 parmak fazla un
- Yarım çay fincanı krema (isteğe bağlı)
- 1 bardaktan 1 parmak eksik şeker
- 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
- 50 gram tuzlu tereyağı (president tercih edilebilir)
Un Helvası (Kremalı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şeker, süt ve kremayı soğukken yeterlice köpürtün.
- Ayrı bir tencerede un ve yağları kısık ateşte, unun beyazlığı kaybolup rengi dönene kadar sabırla kavurun.
- Hazırladığınız şekerli sütlü karışımı kavrulmuş unun üzerine ekleyin.
- Başta karışım biraz sulu olacaktır; kıvamını bulana kadar kavurmaya devam edin.
Notlar ;
• Helvanın yumuşak ve kremamsı bir tadı oluyor. İsterseniz kremayı kullanmayabilirsiniz.
• Şekerli tadın tuzlu tereyağıyla ahengi hayli güzel bir istikrar sağlıyor.
• Un helvasının en kıymetli sırrı, kısık ateşte sabırla kavurmaktır. Beyaz kalmamasına bilhassa dikkat edin. Afiyet olsun 🥰.
Un Helvası (Kremalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







