Un Helvası (Kahvaltıya Çayın Yanına)

Un Helvası (Kahvaltıya Çayın Yanına) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 şu bardağı şeker
  • Çeyrek limon
  • Un
  • Yarım çay bardağı kıyılmış fındık yahut ceviz

Un Helvası (Kahvaltıya Çayın Yanına) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce şerbetini yapalım şekerimizi tencereye koyalım Çeyrek limonunu sıkalım kaynamaya bırakalım bal üzere olana kadar kaynatalım ocağı kapatalım. Soğumaya bırakalım tam soğuk olacak.
  2. Yağımızı teflon tavaya koyalım yağımızı eriyecek ve yanmayacak biçimde kızdıralım ününü yavaş yavaş koyup karıştıralım. Kuru olmayacak sakız kıvamında olacak.
  3. Güzel bir herleşini (unun kavruk haline herle yahut meyane denir) yapalım renginde çok koyu olmayacak kokusu çıktıysa olmuştur
  4. Kıyılmış fındığımızıda koyalım karıştıralım,
  5. Herlemiz soğuyunca şerbetini katalım. Yani şerbete herlede ikisinde soğuk olacak
  6. İyice karıştıralım kendini toparlayacak toparladıktan sonra tabaklara basalım. Servise hazır afiyet olsun

Not helvamıza süzme bal varsa şeker yerine bir su bardağı bal koyabiliriz.

Un Helvası (Kahvaltıya Çayın Yanına) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Erzurum Usulü Kişnişli Ayran Çorbası Tarifi – Ayran Aşı (Videolu)
Kral Tacı Kuzu Kaburga
Çilekli Pasta
Ayva Reçeli
Misafir Menüm 2
Mini Çikolatalı Kek Topları Truff (Videolu)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet