Un Helvası (Kahvaltıya Çayın Yanına)

Un Helvası (Kahvaltıya Çayın Yanına) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 şu bardağı şeker
- Çeyrek limon
- Un
- Yarım çay bardağı kıyılmış fındık yahut ceviz
Un Helvası (Kahvaltıya Çayın Yanına) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce şerbetini yapalım şekerimizi tencereye koyalım Çeyrek limonunu sıkalım kaynamaya bırakalım bal üzere olana kadar kaynatalım ocağı kapatalım. Soğumaya bırakalım tam soğuk olacak.
- Yağımızı teflon tavaya koyalım yağımızı eriyecek ve yanmayacak biçimde kızdıralım ününü yavaş yavaş koyup karıştıralım. Kuru olmayacak sakız kıvamında olacak.
- Güzel bir herleşini (unun kavruk haline herle yahut meyane denir) yapalım renginde çok koyu olmayacak kokusu çıktıysa olmuştur
- Kıyılmış fındığımızıda koyalım karıştıralım,
- Herlemiz soğuyunca şerbetini katalım. Yani şerbete herlede ikisinde soğuk olacak
- İyice karıştıralım kendini toparlayacak toparladıktan sonra tabaklara basalım. Servise hazır afiyet olsun
Not helvamıza süzme bal varsa şeker yerine bir su bardağı bal koyabiliriz.
Un Helvası (Kahvaltıya Çayın Yanına) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





