Un Helvası
Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı buğday unu
- 2 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
- 2 su bardağı toz şekeri
- 3 su bardağı su
Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Dibi tutmayan bir tencereye yağları koyalım. Margarin eriyince üzerine 2 su bardağı buğday unumuzu koyalım.
- Kısık ateşte kızarana kadar karıştıralım. Rengi kahve rengine dönene kadar karıştıralım.
- Şerbeti kaynatıp, sıcak olacak formda helvanın üzerine dökülür.
- Kontrollü halde karıştırın. Şerbeti döktüğümüzde helvamız kısık ateşte uygunca şerbetini çekene kadar karıştıralım.
- Sıcakken form verip, konuklarınıza sunabilirsiniz.
Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















