Un Helvası

Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un

Un helvasının şerbeti için:

  • 3 su bardağı su yahut süt
  • 2 su bardağı toz şeker

Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un helvasının şerbeti için bir tencerenin içerisinde su yada sütü ve şekeri eriyene kadar güzelce karıştırın.
  2. Hafif sıcak hale gelince ocaktan alıp kenarda bekletin.
  3. Ardından un helvası için bir tavaya tereyağını ve sıvı yağı alın ve tereyağını eritin.
  4. Daha sonra üzerine elenmiş unu azar azar ek edin ve kısık ateşte unu kavurmaya başlayın.
  5. Kıvama gelince şerbetini de verin.
  6. Hazırladığınız ve hafif soğuyan şerbeti sıcak helvanıza azar azar vermeye başlayın ve daima karıştırın.
  7. Katılaşan helvayı ocaktan alın ve kaşık yardımıyla form verip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun. ☺️.

Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Portakallı Tam Buğday Unlu Pancake
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ev Yapımı Lor Peyniri
Hafif Salata
Tavuklu Çıtır Sarma
Pastane Usulü Alman Pastası (Videolu)
Lavaş Tava Böreği
Yarı Islak Yarı Kuru Kek️
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.