Un Helvası

Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
Un helvasının şerbeti için:
- 3 su bardağı su yahut süt
- 2 su bardağı toz şeker
Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un helvasının şerbeti için bir tencerenin içerisinde su yada sütü ve şekeri eriyene kadar güzelce karıştırın.
- Hafif sıcak hale gelince ocaktan alıp kenarda bekletin.
- Ardından un helvası için bir tavaya tereyağını ve sıvı yağı alın ve tereyağını eritin.
- Daha sonra üzerine elenmiş unu azar azar ek edin ve kısık ateşte unu kavurmaya başlayın.
- Kıvama gelince şerbetini de verin.
- Hazırladığınız ve hafif soğuyan şerbeti sıcak helvanıza azar azar vermeye başlayın ve daima karıştırın.
- Katılaşan helvayı ocaktan alın ve kaşık yardımıyla form verip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun. ☺️.
Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

