Un Helvası
Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 100 gram toz şeker
- 250 ml sıcak su
Helva için;
- 195 gram un
- 60 gram tereyağ
- 60 ml sıvıyağ
- 1 pk vanilya (isteğe bağlı olarak ben ekledim)
Üzerine;
- Hurma özü
- Fındık
- Fıstık
- Ceviz vb.
Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel şerbet için gereken gereç karıştırılır ,kaynatmıyoruz ,sadece sıcak su içerisinde şekeri eritiyoruz.
- Tereyağ tavaya alınır eriyince sıvıyağ eklenir.
- Un eklenerek rengi dönene kadar kavrulur.
- Kahverengimsi bir renk elde edeceğiz.
- Rengi dönen una yavaş yavaş şerbeti eklenir ve biraz daha karıştırılır un şerbeti çekince kapağı kapatılır ocaktan alınır 5-10 dk dinlendirilir.
- Bir dondurma kaşığı ıslatılarak form verilir ve üzerine hurma özü,fındık fıstık vs serpilerek ılık olarak servis edilir.
Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










