Un Helvası

Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı ceviz içi (isteğe bağlı)

200 ml bardak ölçüsü

Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kaseye şeker ve su alınır, şeker eriyinceye kadar karıştırılır.
  2. Margarin ve un tencereye alınarak orta ateşte gerekirse ateş daha kısılarak tahta kaşıkla yakmadan unun rengi dönene kadar kavrulur.
  3. Helvanın meyanesi margarin kavrulma sırasında kendini bırakıp, unu cıvıklaştırdığında gelmiş demektir.
  4. Şekerli su ve rondoda çekilmiş ceviz eklenir karıştırılarak kıvam alması sağlanır.
  5. Ateşten alınan helvaya iki kaşık yardımıyla ya da dondurma kaşığı ile biçim verilir. Yıllar evvel annemden öğrendiğim bu tanımı büyüklerimizin sene-i devriyelerinde ve kandillerde yapıyorum. Tam kıvamında bir helvadır.

Afiyet olsun.

Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pudingli Kurabiye (Antep Fıstıklı)
Ayranlı Soğuk Çorba
Portakallı Kereviz
Tadı Damağınızda Kalacak Çikolatalı Pasta
Çörek Otlu Yeşil Poğaça
Kaymak Dolgulu Şerbetli Kadayıf Tatlısı
Hdabla | © 2025 |