Un Helvası

Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram margarin
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Yarım çay bardağı ceviz içi (isteğe bağlı)
200 ml bardak ölçüsü
Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kaseye şeker ve su alınır, şeker eriyinceye kadar karıştırılır.
- Margarin ve un tencereye alınarak orta ateşte gerekirse ateş daha kısılarak tahta kaşıkla yakmadan unun rengi dönene kadar kavrulur.
- Helvanın meyanesi margarin kavrulma sırasında kendini bırakıp, unu cıvıklaştırdığında gelmiş demektir.
- Şekerli su ve rondoda çekilmiş ceviz eklenir karıştırılarak kıvam alması sağlanır.
- Ateşten alınan helvaya iki kaşık yardımıyla ya da dondurma kaşığı ile biçim verilir. Yıllar evvel annemden öğrendiğim bu tanımı büyüklerimizin sene-i devriyelerinde ve kandillerde yapıyorum. Tam kıvamında bir helvadır.
Afiyet olsun.
Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



