Un Helvası

Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 150 gr margarin
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı tahin
Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sıvı yağı tenceremize alalım.
- Yağ hafif ısındıktan sonra unu ek edin.
- 5 dk kadar kavurup margarini ekleyin.
- Yaklaşık 25 30 dk kadar kavuralım.
- Şeker ve suyu karıştırarak şekeri eritelim.
- Renginin kıvamını denetim etmek için kavrulan undan çay kaşığı kadar alarak şekerli suyun içerisine katıp denetim edebilirsiniz.Eğer istediğiniz renkte ise şekerli suyu karıştırarak ek edin.
- Sonrasında tahini katarak yeterlice karıştırdıktan sonra dinlenmesi için 10 dk kadar bekletip servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.
Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






