Un Helvası
Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı sıcak su
Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım. 3 su bardağı kaynamış sıcak suya şekerimizi ekleyip erimesi için kenara alalım.
- Yağı eritip unumuzu ek edelim kısık ateşte rengi kızarana kadar devamlı karıştıralım.
- Son olarak altını kısıp şerbeti ekleyip süratli bir biçimde karıştıralım topaklanma olmaması için.
- Tahta kaşık ile ezerek karıştırıp altını kapatıp sıcak servis yapabilirsiniz afiyet olsun ☺️.
Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






