Un Helvası

Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı sıcak su

Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım. 3 su bardağı kaynamış sıcak suya şekerimizi ekleyip erimesi için kenara alalım.
  2. Yağı eritip unumuzu ek edelim kısık ateşte rengi kızarana kadar devamlı karıştıralım.
  3. Son olarak altını kısıp şerbeti ekleyip süratli bir biçimde karıştıralım topaklanma olmaması için.
  4. Tahta kaşık ile ezerek karıştırıp altını kapatıp sıcak servis yapabilirsiniz afiyet olsun ☺️.

Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Reyhan Şerbeti (Videolu)
Altın Çilekli Yaz Salatası
Yeşil Detox Suyu
Muzlu Karamelli Cupcake
Yeşil Mercimekli Ekmek ( Efsane Bir Lezzet Bombası )
Sup
Hdabla | © 2025 |