Un Çorbası

Un Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı un
  • Su
  • 4 yemek kaşığı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Küçük bir diş sarımsak(isteğe bağlı)

Üzeri için

  • Kıyılmış dereotu (isteğe bağlı)
  • Dilerseniz kaşar peyniri rendesi (çakma domates çorbası üzere olur)

Un Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Unu sıvı yağda kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Hoş kavurmazsanız çiğ un tadı alırsınız.
  2. Kavrulan unun içine tereyağını ve rende sarımsağı koyuyoruz (isteğe bağlı). Salçayı ekliyoruz ve salçayla birlikte kavurmaya devam ediyoruz.
  3. Bir çırpıcı yardımı ile yavaş yavaş su ekleyerek çırpıyoruz. En son tuz nane ve karabiberi ekliyoruz.
  4. Kaynamaya başlayınca 5 dakika sonra altını kapatıyoruz ve hazır. Sıcak tüketebilirsiniz.
  5. Üzerine bir şey koyup koymamak size kalmış. Et suyu yahut tavuk suyu ile yapıp lezzetini arttırabilirsiniz deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Un Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Puf Puf Mayalı Pişi
Fıstıklı Magnolia
Yazın Vazgeçilmezi Soğuk Kahve
Red Velvet
Çok Lezzetli Makarna Salatası
Nohut Salatası
Hdabla | © 2025 |