Üçgen Poğaça

Üçgen Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağ yahut margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta ( bir tane sarı üstü için ayrılacak )
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 -4.5 su bardağı un

İçi için;

  • Kaşar ve beyaz peyniri kullandım

Üzerine;

  • Yumurta sarısı pekmez karışımı

Üçgen Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel sıvı materyaller bir kaba eklenir yeterlice karıştırarak homojen hala getirin.
  2. Ardından sırasıyla un ,şeker ,tuz, kabartma tozu ekleyip güzelce yoğurun, en son ince kıyılmış dereotu eklenir yavaşça yoğurulur.
  3. Ceviz büyüklüğünde kesim koparilir içine peynir koyulur ve üstten olağan poğaça kapatılır üzere kapatılır alt kısmı da üst gerçek birleşimi yapılır ve üçgen hali verilir.
  4. Üzerine pekmez yumurta sarısı karışımı sürülür çörekotu serpilir .
  5. 180 derecede kızarana kadar pişirilir.

Üçgen Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavada Leziz Kalamar
Kaşarlı Pide
Lavaşburger
Mozaik Pasta
Patatesli Açık Pide
Puf Mayalı Poğaça
Hdabla | © 2025 |