Üçgen Mantı
Üçgen Mantı Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 6 su bardağı un
- 1.5 su bardağı su
- 2 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
- 150 gram kıyma
- 2 soğan (suyu sıkılmış)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı nane
Sosu için:
- Yoğurt
- Sarımsak
- 1 kaşık tereyağ
- 1 kaşık salça
Üçgen Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un ve tuzu karıştırıp ortasına çukur açıp 2 yumurtayı kırarak yoğurmaya başlıyoruz.
- 1,5 su bardağı suyu hamura denetimli bir halde ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz.
- Yoğurduğumuz hamuru 3 eşit kesime bölüp 10 dakika kadar dinlendiriyoruz.
- Hamur dinlenirken iç harcı hazırlıyoruz. Soğanı rondodan geçiriyoruz.
- Kıyma, soğan ve baharatları yoğuruyoruz.
- Hamuru açmaya başlıyoruz.
- Bezelerin altına ve üstüne az un koyup oklava yardımıyla açıyoruz. Çok fazla inceltmeyin.
- Açılan hamuru kesiyoruz. Ben keserken eşit olması için fırın telini kullandım.
- Kesilen kesimlerin üstüne kıymalı harçtan koyuyoruz. Ve istediğimiz biçimde kapatıyoruz.
- Ben üçgen tercih ettim.
- Kapatılan hamurları yapışmaması için üst üste koymadım.
- Hamurları kurumaya birakiyoruz. ( daha süratli kuruması için fırınınız fan ayarını 75°’de çalıştırıp yaklaşık 10 dakika bekletirseniz mantılar kurur. ).
- Bir tencereye su ve tuz koyup kaynatıyoruz. Su kaynayınca içine mantıları atıyoruz. Yaklaşık 10 dakikada pişmiş oluyor.
- Sarımsaklı yoğurdu hazırlıyoruz.
- Salçalı sosu hazırlıyoruz.
- Tereyağ ve sıvı yağ tavada tereyağ eriyene kadar kızdırılır içine salça koyulup karıştırıyoruz. Afiyet olsun 😊.
Üçgen Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










