Üçgen Kek

Üçgen Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker (300ml)
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet limon rendesi
Kenarları için ;
- Bir paket çikolata sosu
- Hindistan cevizi
Üçgen Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz .
- Ardından ılık su ve yağı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- 2,5 su bardağı un ve kabartma tozu vanilya ekledikten sonra borcama döküp 180 derece fırında pişiyoruz.
- Kekimiz pişerken bir paket çikolata sosumuzu üzerinde yazan ölçüye nazaran hazırlıyoruz.
- Pişen keki evvel kare formunda kesip sonra o kareleri ortadan ikiye bölüp üçgen formuna geldikten sonra kenarlarını evvel çikolata sosuna ve akabinde hindistan cevizine bulayıp servise hazır hale getiriyoruz.
Üçgen Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

