Üç Malzemeli Tatlı

Üç Materyalli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt (500 ml)
- 2 adet yumurta
- 70 gram toz şeker
- 1 pk vanilya
Üzeri için;
- Ceviz
- Taze nane
Üç Gereçli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sütü kaynayana kadar ısıtalım.
- Şekeri tavaya alalım kaşık değdirmeden eritip karamelize olana kadar bekletelim.
- Sıcak sütten azar azar ekleyerek ocakta karıştırarak pişirelim.
- Sonra ocaktan alalım bir kenara koyalım. Biraz ılıtalım.
- Yumurta ve vanilyayı biraz çırpalım. Sütün birinci sıcaklığı gittiğinde sütü azar azar ekleyerek yumurta ile süratlice karıştıralım.
- Süzgeçten geçirip sunacağımız kaselere alalım. Sonra üzerini streçle kapatıp tencereye alalım.
- Kenardan kaselerin yarısına kadar kaynar su ekleyelim ve tam 15 dk pişirelim.
- İki dakika bekletelim sonra sudan alalım hafif ılıdıktan sonra buzdolabına kaldıralım. Afiyet olsun. 🌷.
Üç Materyalli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












