Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi
Tuzlu Simit Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gr tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Dışı için;
- 1 adet yumurta akı
- Susam
Tuzlu Simit Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına oda sıcaklığında tereyağı, sıvı yağ, yumurta sarısı, yoğurt, sirke, tuz ve şekeri alalım.
- Elimizle materyalleri güzelce karıştıralım.
- Unun bir kısmını ve kabartma tozunu da ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
- Kalan unu da yavaş yavaş ekleyerek hamuru toparlayalım. Bu kademede unu denetimli eklerseniz kıvamını daha kolay ayarlayabilirsiniz.
- Hazır olan hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler kopartalım ve elimizde yuvarlayalım.
- Daha sonra tezgahta ileri geri yuvarlayarak rulo formunu verelim.
- Elde ettiğimiz rulonun da uçlarını birleştirerek halka formuna getirelim.
- Şekillendirdiğimiz kurabiyeleri evvel yumurta akına, akabinde susama batıralım. Kurabiyelerin daha kızarmış görünmesini isterseniz kavrulmuş susam kullanabilirsiniz.
- Kurabiyeleri pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine sıralayalım ve evvelce ısıttığımız 180 °C fırında, alt üst fansız ayarda 20 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen kıyır kıyır tuzlu simit kurabiyelerimiz servise hazır. Afiyet olsun!
Tuzlu Simit Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












