Tuzlu Sebzeli Kek

Tuzlu Sebzeli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tane kapya biber
  • 1 tane yeşil biber
  • Maydanoz
  • Dereotu
  • Beyaz peynir

Üzeri için;

  • Susam

Tuzlu Sebzeli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, süt ve yağ karıştırma kabına alınır ve düzgünce çırpılır.
  2. Üzerine baharatlar, un ve mısır unu eklenerek karıştırılır. Kabartma tozu da eklenerek ince doğranmış sebzeler eklenir ve kaşık yardımıyla homojen karışım elde edilir.
  3. Yağlanmış kek kalıbına susam dökülür ve karışım kaba alınır.
  4. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında içi pişene kadar pişirilir. (tahmini 25-30 dk) afiyet olsun🤗

Tuzlu Sebzeli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuçlu Tarçınlı Kek (Rafine Şekersiz)
Çökelek Kavurması
Mini Bazlama
Akşam Yemeği Menüsü
Pancarlı Yoğurt Mezesi (2 Malzemeyle Renkli Tarif)
Ezber Bozan Mozaik Pasta
Hdabla | © 2025 |