Tuzlu Rulo Buzluk Kurabiyesi

Tuzlu Rulo Buzluk Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 2 su bardağı tepeleme un ( 250 gram)
  • 150 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 2,5 çay kaşığı tuz (6 gram )
  • 1 tatlı kaşığı dolusu toz şeker (10 gram )
  • 1 büyük uzunluk yahut 2 küçük yumurta
  • 5 dolu yemek kaşığı kavrulmuş susam( 60 gram)
  • 1 dolu yemek kaşığı çörek otu ( 15 gram)

Dışını kaplamak için;

  • 1 kase kavrulmuş susam
  • 1 tane yumurta beyazı
  • Yarım su bardağı su

Tuzlu Rulo Buzluk Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle unu yoğurma kabına alalım üzerine, tereyağı, susam,tuz,şeker, çörek otunu ve yumurtayı ekleyip yoğuralım ( biraz sert bir hamur oluyor )
  2. Hamuru iki eşit kesime bölelim, kesimleri rulo halinde strech sinemayla saralım ,buzlukta 45 dakika bekletelim.
  3. Dışına bulamak için yumurta beyazı ve suyu bir kapta karıştıralım, kavrulmuş susamıda başka bir tabağa alalım.
  4. Donmuş kurabiyeyi evvel yumurta akı olan suya ,sonra susama bulayıp dilim dilim keselim, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim .
  5. Önceden ısıtılmış 18o derece fansız fırında 17-20 dakika civarında pişirelim soğuduktan sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Tuzlu Rulo Buzluk Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ganajlı Fırınsız Cheesecake
Ezmeli Kebap (Közlenmiş Sebzeler İle Tam Bir Lezzet Şöleni)
Ekşili Kabak (Maraş Usulü) Et kabağı
Tavada Haşhaşlı Revani
Şehriyeli Pirinç Pilavı
Kavrulmuş Tuzlu Fındık (Fırında) (Videolu)
Hdabla | © 2025 |