Tuzlu Ramazan Kurabiyesi

Tuzlu Ramazan Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz (dolu dolu değil silme olacak)
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 3 su bardağı un (kıvama nazaran değişiklik gösterebilir)

Üzeri için;

  • Yoğurt ve susam

Tuzlu Ramazan Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tuzlu kurabiye yapmak için öncelikle margarini ocakta biraz eritiyoruz.
  2. Üzerine sıvı yağ, su, tuz ve sirkeyi ekleyip karıştıralım.
  3. Karışım hazır olduktan sonra un ve kabartma tozunu ekliyoruz ve hoş bi hamur elde ediyoruz.
  4. Hemen form vermeye başlıyoruz. Ben klasik halka formu yaptım.
  5. Üzerini yoğurtlayıp susamla süsledikten sonra evvelce ısıtılmış 250 derece fırında pişirmeye bırakıyoruz.
  6. 10-15 dk’da pişmiş oluyor(fırından fırına değişiklik gösterebilir).
  7. Soğuduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz. ☺.

Tuzlu Ramazan Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Glutensiz Kolay Ekmek
Ramazanın Gülü Güllaç Tarifi
Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası
Limonlu Tiramisu
Bamya Turşusu
Kahvaltılık-kısırlık Pratik Sos
Hdabla | © 2025 |