Tuzlu Pastane Kurabiyesi

Tuzlu Pastane Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yumurta (beyazı içine, sarısı dışına ayrılacak)
- 100 gram oda sıcaklığında tereyağ
- Çeyrek su bardağı sıvı yağ yahut zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
- 1 dolu çay kaşığı kabartma tozu
- 2,5 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı çörekotu
- 2 yemek kaşığı ay çekirdeği içi
- 2 çay kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı kadar susam (üstüne)
Tuzlu Pastane Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtanın beyazı ve başka tüm materyaller (susam, çörekotu, ay çekirdeği, kekik hariç) büyük bir kapta spatulayla güzelce karıştırılır.
- Yumuşak lakin ele fazla yapışmayan bir hamur olacak.
- Çörekotu, kekik, ay çekirdeği de hamura eklenip yedirilir.
- Hamur yağlı kağıdın içinde merdaneyle açılır ve kurabiye kalıbıyla biçim verilir.
- Kalıbınız yoksa bıçakla evvel birbirine paralel şeritler, sonra karşıt istikamette şeritler çizilerek de kare hal verilebilir.
- Tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam serpilir.
- 180 derece evvelce ısıtılmış fırında 13-15 dk denetimli pişirilir. Rengi çok hafif esmerleşmiş, yumurtalı üst tarafı pişmiş olacak.Afiyet olsun.
Tuzlu Pastane Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








