Tuzlu Pastane Kurabiyesi

Tuzlu Pastane Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yumurta (beyazı içine, sarısı dışına ayrılacak)
  • 100 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • Çeyrek su bardağı sıvı yağ yahut zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
  • 1 dolu çay kaşığı kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı çörekotu
  • 2 yemek kaşığı ay çekirdeği içi
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı kadar susam (üstüne)

Tuzlu Pastane Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtanın beyazı ve başka tüm materyaller (susam, çörekotu, ay çekirdeği, kekik hariç) büyük bir kapta spatulayla güzelce karıştırılır.
  2. Yumuşak lakin ele fazla yapışmayan bir hamur olacak.
  3. Çörekotu, kekik, ay çekirdeği de hamura eklenip yedirilir.
  4. Hamur yağlı kağıdın içinde merdaneyle açılır ve kurabiye kalıbıyla biçim verilir.
  5. Kalıbınız yoksa bıçakla evvel birbirine paralel şeritler, sonra karşıt istikamette şeritler çizilerek de kare hal verilebilir.
  6. Tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam serpilir.
  7. 180 derece evvelce ısıtılmış fırında 13-15 dk denetimli pişirilir. Rengi çok hafif esmerleşmiş, yumurtalı üst tarafı pişmiş olacak.Afiyet olsun.

Tuzlu Pastane Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Garnitürlü Tavuklu Pilav
Tavada Tavuk Kızartma
Cevizli Fıstıklı Rulo Pestil
Enfes Yağ Çekmeyen Pişi
Erik Kompostosu Ve Erik Marmelatı
Fırında Soslu Tavuk
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet