Tuzlu Kurabiye (Kıyır Kıyır)

Tuzlu Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Malzemeler

  • 180 gram margarin yada tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (sarısı içine beyazı dışına )
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • İsteğe nazaran 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4.5 su bardağı un

Bulamak için;

  • Yumurta beyazı
  • 1 su bardağı susam
  • Yarım çay bardağı çörek otu

Tuzlu Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm materyalleri güzelce yoğuralım.
  2. Yoğurduktan sonra 2 yağlı kağıdın ortasına hamurumuzu alalım, merdane yardımıyla istediğiniz kalınlıkta açalım .
  3. Üzerine yumurtanın beyazını sürdükten sonra susam ve çörek otu karışımını dökelim.
  4. Bıçak yardımıyla çubuk formunda keselim.
  5. Fırın tepsisine alıp 180 derecelik evvelce ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim, şimdiden afiyet olsun.

Tuzlu Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cafelerin Haşhaşlı Keki
Kremalı Turta
Patates Topları (Yudum Yudum Mutluluk)
Mis Gibi Tereyağlı Pirinç Pilavı (Tane Tane, Püf Noktalarıyla)
Bulgur Köftesi
Hoşberim (Cızbızz)
Hdabla | © 2024 |