Tuzlu Kurabiye (Kandil Simidi )

Tuzlu Kurabiye (Kandil Simidi ) Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağ ya da margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı mahlep
  • 3-3.5 bardak un

Üzeri için;

  • 3 yemek kaşığı pekmez
  • Yarım çay bardağı su
  • Susam

Tuzlu Kurabiye (Kandil Simidi ) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle susamı tavaya alıp, daima karıştırarak kavuralım dikkatli olalım çok çabuk kavruluyor zira 👍
  2. Daha sonra oda sıcaklığındaki margarin ya da tereyağ ile öbür bütün hamur materyalini karıştırıp yumuşak bir hamur elde edelim unu 3 bardaktan sonra denetimli ekleyelim sert bir hamur olmasın.
  3. Ayrı bir kapta pekmez ve suyu karıştıralım, hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp uzunlamasına inceltelim daha sonra uçlarını birleştirip daire formu verelim.
  4. Şekil verdiğimiz simitlerimizi önce pekmezli suya sonra susama batırıp, önceden 180 derecede ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 😋

Not:Pekmez yoksa şayet yumurta akına batırıp susama bastırabilirsiniz su bardağı ölçüm 200 ml çay bardağı ölçüm 125 ml.

Tuzlu Kurabiye (Kandil Simidi ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

En Kolay Kahvaltılık Pankek
Meşhur Hatay Sürk Çökeleği
Coco Star Pasta
Kremalı Kuşkonmaz Çorbası (Videolu)
3 Yufkayla Çıtır Çıtır Kruvasan Börek
Zeytinli Cevizli Ciabatta Ekmek (Yoğurulmadan)
Hdabla | © 2025 |