Tuzlu Kurabiye ( Ağızda Dağılan,uzun Süre Tazeliğini Koruyan)

Tuzlu Kurabiye ( Ağızda Dağılan,uzun Mühlet Tazeliğini Koruyan) Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un ( yaklaşık 2,5 su bardağı)

Üzeri için:

  • 1 yumurta
  • Susam ve çörek otu

Tuzlu Kurabiye ( Ağızda Dağılan,uzun Müddet Tazeliğini Koruyan) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç bütün gereçleri bir kaba alalım güzelce karıştıralım.
  2. Daha sonra unu denetimli bir halde ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  3. Hamurdan küçük modüller kopararak dilediğimiz biçimde biçimler verelim.
  4. Önceden ısıtılmış 180° lik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. (ben küçük yuvarlak biçimler yapıp evvel yumurta akına sonra susam ve çörek otuna batırdım. ).
  5. Sizler dilediğiniz üzere formlar verebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun 🌸.

Tuzlu Kurabiye ( Ağızda Dağılan,uzun Müddet Tazeliğini Koruyan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mercimek Çorbası (Glutensiz Sağlıklı Lezzetli)
Lezzet Bombası İrmikli Şerbetli Tatlı (Videolu)
Kıbrıs Tatlısı
Ezogelin Çorbası Tarifi
Tahinli Ve Pekmezli Kek
Bebek Dostu Domatesli Şehriye Çorbası
Hdabla | © 2025 |