Tuzlu Kurabiye

Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağı yahut margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta ( birinin sarısı üzerine )
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 buçuk çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için ;

  • Yumurta sarısı ve çok az sıvı yağ karıştırılır
  • Çörek otu
  • Susam

Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur materyalleri un hariç öbür gereçler karıştırılır sonra denetimli bir biçimde un eklenir ve yoğurulur.
  2. İki yağlı kağıt ortasına alınan hamur merdaneyle çok ince olmayacak halde açılır ve kurabiye kalıbıyla kesilir.
  3. Yağlı kağıt serili tepsiye dizilerek üzerine ayrılan yumurta sarısı sürülür, çörek otu ve susam dökülür.
  4. 170 derecelik fırında yaklaşık yarım saat kadar üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinli Kurabiye
Nefis Kurutulmuş Bamya Yemeği
Kaptandan Enfes Mantar Közleme
Fırında Mangal Tadında Kanat
Pankek
Karaköy Poğaçası ( Puf Puf Yumuşacık, En Lezzetli Haliyle)
Hdabla | © 2025 |