Tuzlu Kurabiye

Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 tatlı kaşığı çörekotu
- 125 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet kabartma tozu
- Aldığı kadar un (yaklaşık 4 bardak)
Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm materyalleri yoğurma kabına alıp yoğurun.
- Unu denetimli ekleyin hamur katı olmasın. Ne ele yapışacak ne sert olacak.
- İstediğiniz halde formunu verip fırın tepsisine dizin.
- Üzerine ayrılan yumurta sarısını sürüp evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk pişirin. Afiyet olsun.
Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
