Tuzlu Kurabiye

Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram margarin yahut tereyağı
- 2 çay kaşığı tuz
- 1,5 çay bardağı nişasta
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Çok az sıvı yağ
Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç bütün gereçler harmanlanır.
- Üzerine unuda ek edilerek kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edilir.
- İstediğiniz formu verebilirsiniz bu hamurla.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür.
- Susam, çörekotu yahut haşhaş ile süslenir.
- 180 derece fırında denetimli bir formda pişirilir.
Afiyet olsun.
Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







