Tuzlu Kurabiye

Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin yahut tereyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1,5 çay bardağı nişasta
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Çok az sıvı yağ

Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç bütün gereçler harmanlanır.
  2. Üzerine unuda ek edilerek kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edilir.
  3. İstediğiniz formu verebilirsiniz bu hamurla.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürülür.
  5. Susam, çörekotu yahut haşhaş ile süslenir.
  6. 180 derece fırında denetimli bir formda pişirilir.

Afiyet olsun.

Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sıvıyağlı Kurabiye
Lezzetli Yumuşak Orta Boy Pizza
Milföyden Talaş Böreği (Anne Tarifi)
İzmir Köfte
Altı Şerbetli Üstü Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi (Videolu)
Kış Keki(havuçlu Cevizli Elmalı Tarçınlı)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet