Tuzlu Kurabiye

Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta ( beyazı dışı için kullanılacak )
- 125 gram tereyağı yahut margarin
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 3 su bardağı
- 2 yemek kaşığı un
Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yoğuracağımız kaba yumurta sarısı, sirke, tereyağı, toz şeker tuz karışımı, yoğurt ve ayçiçek yağını ekleyelim.
- Çırpıcı ile güzelce karıştıralım. Sıvı bir harç elde etmiş olalım. Püf noktası tereyağı yahut margarinin oda sıcaklığında yumuşak olması.
- Elde ettiğimiz sıvı harcın üzerine toz gereçleri ekleyelim tek seferde değil. 3 seferde azar azar ekleyelim.
- Un, kabartma tozu spatula yardımı ile karıştıralım.
- Daha sonra elimizle yoğuralım.
- Yoğurduktan sonra bezeler halinde bölelim istediğimiz biçimler verip fırına verelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derece 20 dakika pişirelim.
Şimdiden afiyet olsun. 🫶
Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

