Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yumurta
- 100 gr tereyağ (2 dolu yemek kaşığı)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 çay kaşığı tuz
- 2.5-3 su bardağı (aldığı kadar ) un
Dışı için;
- 1 tatlı kaşığı pekmez
- Yarım çay bardağı su
- 1 kase susam
Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle oda sıcaklığında tereyağı, sıvı yağ, pudra şekeri ve yumurtayı karıştırma kabında karıştıralım.
- Kabartma tozunu ,sirke, tuzu ekleyip yavaş yavaş un ekleyerek yoğuruyoruz.
- Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra form veriyoruz.
- Küçük bı kapta pekmezi yarım çay bardağı su ile sulandiriyoruz.
- Şekil verdiğimiz kurabiyeleri evvel pekmezli su sonra susama bulayıp fırın tepsisine alıyoruz.
- Bıçak ile kurabiyeler üzerine çizgi atıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dk kizarana kadar pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun 🤗🤗 şiddetle denemenizi tavsiye ederim.
Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















