Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram oda ısısında yumuşamış margarin yahut tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta (birinin sarısı üzeri için)
- Yarım Türk kahvesi fincanı sirke
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 4.5 su bardağı un + 1 yemek kaşığı un
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
- Susam
Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir kabın içerisine margarin,sıvı yağı,sirke,tuz,şeker,yumurtayı ekleyip karıştırın.
- Sonrasında azar azar un ve kabartma tozunu ekleyin kulak göğsü kıvamında bir hamur olacak.
- Sonrasında istediğiniz üzere şekillendirip, üzerine yumurta sarısını sürüp ,susam ve çörek otuyla süsleyebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun 🫶🏻.
Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








