Tuzlu Kurabiye

Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram oda ısısında yumuşamış margarin yahut tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzeri için)
  • Yarım Türk kahvesi fincanı sirke
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4.5 su bardağı un + 1 yemek kaşığı un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam

Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kabın içerisine margarin,sıvı yağı,sirke,tuz,şeker,yumurtayı ekleyip karıştırın.
  2. Sonrasında azar azar un ve kabartma tozunu ekleyin kulak göğsü kıvamında bir hamur olacak.
  3. Sonrasında istediğiniz üzere şekillendirip, üzerine yumurta sarısını sürüp ,susam ve çörek otuyla süsleyebilirsiniz.
  4. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun 🫶🏻.

Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Meyhane Pilavı
Karadutlu Muhallebi
Haşhaşlı Kakaolu Tatlı (Süt Şerbetli Kaynatmadan)
Atom Sebzeli Omlet
Yaprak Hengel (Tam Buğday Unundan)
Waffle Tarifi
Hdabla | © 2025 |