Tuzlu Kurabiye

Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • • 1 yumurta
  • • susam
  • • çörek otu

Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığındaki margarini yoğurma kabına alalım.
  2. Sirke, şeker, tuz ve kabartma tozunu da ekleyip güzelce karıştıralım.
  3. Unu ekleyip güzelce yoğuralım.
  4. Dilediğimiz üzere form verelim.
  5. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine biçim verdiğimiz kurabiyeleri dizelim.
  6. Yumurtayı bir kaseye kıralım ve çırpalım.
  7. Bir fırça yardımı ile çırptığımız yumurtayı kurabiyelerin üzerine sürelim.
  8. Susam ile çörek otunu karıştırıp yumurta sürdüğümüz kurabiyelerin üzerine serpiştirelim.
  9. 200° fırında denetimli pişirelim.

Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yaban Mersinli Şeftalili Semizotu Salatası
Gaziantep Usulü Kilis Tavası
Bakla Yemeği
Soğuk Çorba (Kolay Ve Sağlıklı)
Soba Fırınında Kumpir
Yulaflı Bebek Kahvaltısı +7
Hdabla | © 2025 |