Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta (1’inin sarısı üzerine)
- 250 gram tereyağı
- 2 çay bardağı sıvı yağ (250 ml)
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 6 su bardağı un
Üzeri için:
- Susam
- Çörek otu
- Haşhaş
- Yumurta sarısı
Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, sıvı yağ, birinin sarısını üzeri için ayırdığımız yumurtalar, tuz, şeker, sirke ve son olarak kullanacağımız unun bir kısmını ekleyerek hamuru yoğuralım ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekir.
- Hamuru toparladıktan sonra evvel hamurdan büyük bir kesim alıp tezgahta elimizle rulo haline getirelim.
- Parmak uçlarımızla bastırarak hamuru biraz düzleştirdikten sonra, bir bıçak yardımıyla verev biçiminde eşit büyüklükte keselim.
- Kurabiyeleri pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim. ayırdığımız yumurta sarısını da üzerlerine sürelim.
- İsteğe bağlı üzerlerine susam, çörek otu, haşhaş serpiştirelim.
- Hazırladığımız kurabiyeleri, evvelce 180 dereceye ısıttığımız fırında alt üst ayarda 20 dakika boyunca pişmeye bırakalım.
- Fırından fırına fark edebilir siz fırınınıza nazaran ayarlayın. Piştikten sonra servise hazır afiyet olsun😊.
Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











