Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2.5 tatlı kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 2 adet yumurta (sarısı üzerine)
- 7-7,5 su bardağı un
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
- Susam
Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir kaba oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, sıvı yağı, yumurta, tuz, şeker, sirke alıp karıştıralım.
- Üzerine unumuzu denetimli halde ekleyelim. (ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor).
- Hamurunuzu toparlayıp tezgahta rulo yapıp ya merdaneyle ya da elimizle bastırarak düzleştirelim.
- Ardından bıçak yardımıyla istediğimiz biçimleri vererek eşit büyüklükte keselim.
- Hazır olan kurabiyelerimiz yağlanmış tepsiye (ya da pişirme kağıdıyla) dizelim.
- Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını müddetli ve isteğe bağlı çörek otu, susam ekleyelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derece 20dk pişirelim.
- Pişen kurabiyelerimizi fırından aldıktan sonra oda sıcaklığına gelinceye kadar dinlendirip servis edelim.
Not:İsterseniz buzdolabı poşetine dizip buzluğa atabilirsiniz. Çıkarınca oda sıcaklığına geldiğinde tüketebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








