Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Hamuruna:
- 250 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (beyazı içine sarısı dışına)
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı çekirdek içi
- Aldığı kadar un
Üzerine:
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
- mavi haşhaş
Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bütün hamur gereçlerini yoĝurup yumuşak bir hamur elde ediyoruz.Tereyağı oda sıcaklığında olmalı.
- Hamurdan bezeler kopartıp rulo yapıyoruz ve istediğimiz uzunlukta ve incelikte kesiyoruz.
- Yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz ve üzerine yumurta sarısını sürüp dilediğimiz biçimde süslüyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişiriyoruz. Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












